Atunci când vrei să cumperi un sistem de monitorizare video, cel mai inspirat este să apelezi la specialiști, care îți pot face cele mai bune recomandări, în funcție de spațiul pe care vrei să îl supraveghezi, buget și cerințe specifice.
Dacă vrei să achiziționezi și instalezi în regie proprie camere video, există câteva criterii tehnice de care să ții cont, pentru a face o alegere corectă.
Datorită experienței noastre în monitorizare și intervenție rapidă, alegem cele mai performante sisteme de securitate pentru clienții noștri, adaptate cerințelor și bugetului lor. Descoperă mai departe câteva detalii la care să fii atent, atunci când îți cumperi camere video.
Rezoluția
Aceasta este cea mai importantă caracteristică a unor camere video, întrucât reflectă claritatea imaginilor pe care le vei obține. Astfel, rezoluția reprezintă numărul de pixeli ce alcătuiesc imaginile digitale.
Dacă alegi camere video cu o rezoluție mare, acestea sunt mai performante și vor reda imagini detaliate, ce permit recunoașterea persoanelor străine sau a plăcuțelor de înmatriculare, de la distanțe de zeci de metri.
Rezoluția se alege și în funcție de dimensiunea curții pe care vrei să o monitorizezi, întrucât cele cu o rezoluție mai mică, de 2 mp, pot fi potrivite. Pe de altă parte, pentru supravegherea rezidențială și comercială de înaltă performanță, o cameră de 6mp, 12 mp sau chiar mai mult îți va oferi claritatea de care ai nevoie.
Iluminare infraroșu
Vrei ca proprietatea ta să fie monitorizată pe durata zilei, dar și a nopții? Ei bine, atunci trebuie să te orientezi către camere cu infraroșu. Acestea captează imagini clare, chiar și pe timpul nopții sau în condiții de luminozitate scăzută.
Cu cât o cameră este dotată cu mai multe leduri IR, cu atât va fi mai clară imaginea în întuneric. Există camere ce dispun de iluminare cu senzori de mișcare, care activează iluminarea, atunci când este detectată mișcarea.
Unghi de vizualizare reglabil
Unele camere sunt echipate cu lentilă fixă, care nu se poate regla, în timp ce altele au lentile varifocale. Acestea din urmă permit reglarea manuală a vizualizării și a focalizării.
Alte camere au zoom motorizat, fiind excelente pentru a regla unghiul de vizualizare direct din aplicație, prin simpla folosire a unui smartphone.
Senzorul de imagine
Imaginile pe care camerele video le redau sunt influențate și de calitatea senzorului de imagine. Cei mai populari sunt senzorii CMOS, grație consumului redus de energie și a prețurilor mai mici.
Pentru condițiile de iluminare redusă, unele persoanele aleg senzorii STARVIS, care oferă imagini clare, cu multe detalii la întuneric sau lumină slabă.
Alături de aceste specificații, nu uita de o unitate UPS, care îți oferă autonomie, atunci când există întreruperi intenționate sau accidentale de electricitate.
Există multe criterii de care să ții cont, atunci când cauți cel mai bun sistem de monitorizare video pentru o locuință, un birou sau un spațiu industrial, dar cu sprijin de specialitate, poți face cea mai bună alegere.
Contactează un specialist Libra Guard și află toate informațiile de care ai nevoie despre monitorizare video, pază personală și soluții complete de securitate.