Concertele adună la un loc pasionați de muzică, din toate colțurile lumii, care vor să se bucure de artiștii preferați, într-un mediu sigur. Cu toate acestea, unele dintre acestea rămân în istorie, nu doar pentru performanțele spectaculoase ale unor trupe celebre, ci și pentru incidentele și tragediile petrecute.
Astfel de incidente au loc la concertele mai mici, cu mii de oameni, dar și la cele cu sute de mii de participanți, arătând cât este de important să investești în servicii pază evenimente.
Descoperă alături de noi, 3 concerte care nu s-au desfășurat în deplină siguranță, ci au fost marcate de evenimente nedorite.
Guns N’ Roses și Metallica (1992)
Ceea ce trebuia să fie un concert rock memorabil, s-a terminat cu mare dezamăgire în rândul fanilor. James Hetfield a interpretat doar 3 piese, din cele 18 programate, fiind rănit de o explozie pe scenă, la primele acorduri din melodia „Fade to Black”.
Trupa Guns N’ Roses a refuzat să urce pe scenă mai devreme, publicul fiind nevoit să aștepte două ore până la reluarea concertului. Ca și cum nu ar fi fost de ajuns pentru fani, Axl Rose a anunțat că nu va cânta toate piesele programate, din cauza unor probleme la gât.
Reacțiile participanților nu au încetat să apară, actele lor de violență și de vandalism soldându-se cu 10 răniți și pagube de 400.000 de dolari.
Woodstock (1999)
Încercarea de a readuce la viață Woodstock, din anul 1999, nu a fost conform așteptărilor. Nemulțumiți de căldura excesivă, organizarea proastă și prețurile ridicate, participanții au devenit agresivi, evenimentul care se dorea a fi patru zile de „pace, dragoste și muzică” luând o întorsătură cu totul nedorită.
În ultima zi de eveniment, în timpul concertului de închidere, susținut de Red Hot Chili Peppers, fanii au creat o învălmășeală, cu violențe, flăcări și jafuri. Astfel, Woodstock 1999 se încheie cu mii de răniți, încercarea de a sărbători 30 de ani de la festivalul original Woodstock dovedindu-se un eșec.
AC/DC (2010)
România nu a fost lipsită de incidente în timpul concertelor, unul dintre acestea fiind cel susținut de AC/DC, în anul 2010. Un apel la 112, a anunțat prezența unei bombe în Piața Constituției, care a fost, din fericire, o glumă proastă.
Cu toate că zona era sigură, specialiștii au verificat atent zona, constatând că este o alarmă falsă. La scurt timp, au aflat că persoana care a efectuat apelul, era un bărbat în vârstă de 40 de ani, în stare de ebrietate.
Alături de această alarmă falsă, serviciile medicale au fost și ele solicitate, existând 50 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.
În ciuda acestor incidente, 60.000 de persoane au fost prezente la primul concert al trupei australiene în România și s-au bucurat de momente cu totul memorabile.
Cu siguranță, imprevizibilitatea evenimentele în aer liber nu poate fi pusă la îndoială. De aceea, adoptarea unor măsuri de securitate eficiente și contractarea unor servicii pază umană de încredere, care să asigure un nivel ridicat de siguranță pentru toți participanții, sunt obligatorii.